Albanac iz Makedonije planirao napad u Italiji

Izvor: B92, 11.Jul.2018, 00:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Albanac iz Makedonije planirao napad u Italiji"

Italijanske vlasti uhapsile su jednog Makedonca osumnjičenog za pripremanje terorističkog napada.

Kako se navodi u saopštenju karabinjera, 29-godišnji Agim Miftari obučavao se "u pogledu budućih terorističkih inicijativa" u mestima poput Sirije, navela je agencija AP.

On je na društvenoj mreži Fejsbuk širio propagandu terorističke organizacije Islamska država (ID) i snimke naoružanih dronova.

Policija je prilikom pretresa njegov stana u aprilu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pronašla dron i vojnu odeću. Miftari je u pritvoru od aprila, navodi AP.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Italije saopštilo je da je proteralo jednog Tunižanina koji je u tu zemlju došao na studije 2014. godine, ali je u međuvremenu razvio veze s džihadistima. Iz Italije je od 2015. godine po ovom osnovu proterano 299 ljudi.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.