Alavesu se ide u Evropu

Izvor: Mondo, 22.Dec.2018, 00:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Alavesu se ide u Evropu

Klub iz Baskije stigao do petog mesta Primere.

Foto: MONDO/Marko Čavić

Vitorija ovog petka slavi Džonatana Kaljerija!

Njegovim pogotkom u 11. minutu, Alaves je kao gost savladao Real Sosijedad i posle četiri utakmice bez pobede probio se na peto mesto Primere. Veliko je pitanje da li će tamo i ostati posle vikenda, ali Abelardovi izabranici - koji su u ovoj utakmici nastupili bez povređenog Darka Brašanca - pokazali su da ne žele da odustanu >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << od mesta koje naredne sezone vodi u Evropu.

Odlićan centaršut Borhe Bastona i skok Kaljerija već u uvodnim minutima utakmice bili su im dovoljni da uspešno prebrode gostovanje u San Sebastijan, protiv domaćina koji je doživeo četvrti uzastopni poraz i nalazi se u blizini zone ispadanja.

Ovom pobedom Alaves je ostavio iza sebe Hetafe, koji je odigrao 1:1 protiv Đirone u gostima.

PRIMERA, 17. kolo:

Đirona - Hetafe 1:1 (0:0)

/Espinosa 85 - Anhel 61/

Real Sosijedad - Alaves 0:1 (0:1)

/Kaljeri 11/

subota

Betis – Eibar 13.00

Atletiko Madrid – Espanjol 16.15

Barselona – Selta 18.30

Atletik Bilbao – Valjadolid 20.45

nedelja

Valensija – Ueska 12.00

Leganes – Sevilja 16.15

Rajo Valjekano – Levante 18.30

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.