Aktivnije uključivanje mladih u stvaranje bezbednije zajednice (VIDEO)

Izvor: NTV.rs, 17.Apr.2015, 17:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Aktivnije uključivanje mladih u stvaranje bezbednije zajednice (VIDEO)

Kako bi naša lokalna zajednica bila bezbednija, neophodno je uključivanje mladih u primenu Strategije za mlade i akcionog plana. Prema rečima gradskog većnika Milana Pešića važno je razgovarati sa mladima, kako bi oni ukazali na probleme koji postoje i šta treba menjati.
Predstavnici institucija koje se bave pitanjima mladih i Uprave za omladinu i sport okupili su se kako bi sagledali izazove koji se tiču bezbednosti u gradu. Ovakva javna debata samo je jedna od akcija projekta >> Pročitaj celu vest na sajtu NTV.rs << “Bezbednosna kultura mladih“ i ima za cilj aktivnije uključivanje mladih u stvaranje bolje i bezbednije zajednice.
Učesnici javne debate “Izazovi bezbezdnosti mladih u lokalnoj zajednici“ slažu se da su mladi izloženi nasilju i da im je neophodno bolje okruženje u kome mogu da se dokazuju.
Strategiju bezbednosti mladih gradska Skupština usvojilaje pred kraj 2013. godine. Niš je jedini grad u Srbiji koji ima ovakav dokument i radnu grupu.

Nastavak na NTV.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NTV.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NTV.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.