Ako vidite migrante, ne prilazite, nazovite policiju OŠTRO UPOZORENJE ZA GRAĐANE U POGRANIČNOM POJASU

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Okt.2019, 20:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ako vidite migrante, ne prilazite, nazovite policiju" OŠTRO UPOZORENJE ZA GRAĐANE U POGRANIČNOM POJASU

Cilj sprečiti neželjene događaje

Iz Policijske uprave Trebinje danas su najavili radni sastanak s predstavnicima Granične policije BiH s ciljem povećanja nivoa saradnje i zajedničkih aktivnosti na sprečavanju ulaska migranata.

Potvrdili su i da su primili više prijava o neovlašćenim ulascima migranata u kuće koje se nalaze u blizini granice sa susednim državama i da su policijski službenici na svaki poziv adekvatno odgovorili, što će činiti i ubuduće.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
Apeluju na građane da imaju razumevanja za trenutnu migrantsku krizu na koju će policijski službenici te uprave, kako se navodi u saopštenju, nastojati da odgovore adekvatno i u skladu sa svojim mogućnostima.

- Policijskim stanicama je naloženo da svi službenici budu na raspolaganju, kako bi zajedno sa građanima uspeli da sačuvaju objekte koji se nalaze u selima u pograničnom pojasu BiH sa susednim državama - navodi se u saopštenju.

S obzirom na to da meteorološke prilike, kako navode, još pogoduju kretanju migranata, ne očekuje se da će doći do smanjenja njihovog broja te s toga apeluju na sve građane hercegovačkih opština, da ukoliko ih vide da se kreću glavnim ili sporednim saobraćajnicama, pozovu broj 122 i obaveste policiju o smeru njihovog kretanja.

- Takođe, ukoliko ih primete u napuštenom objektu, apeluje se na građane da bez policijske pratnje ne prilaze objektima, kako bi smo svi zajedno sprečili neželjene događaje - dodaje se u saopštenju iz Policijske uprave Trebinje.

U okolini Bileće je nedavno jedan od meštana ubio migranata, nakon što je grupu njih zatekao u kući svog komšije, u koju su provalili. Meštani Bileće juče su održali i protestno okupljanje i zatražili pomoć nadležnih zbog migrantske krize.

Ribar je kopao po smeću i pronašao jedno od NAJVEĆIH BLAGA NA SVETU, ali tu tek počinje misterija (VIDEO)

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.