Izvor: Nezavisne Novine, 09.Jun.2016, 16:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Akcija “Panama”: SIPA izuzela poslovnu dokumentaciju iz nekoliko firmi

SARAJEVO, LAKTAŠI - Inspektori Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA) izuzeli su danas iz nekoliko preduzeća na području BiH dokumentaciju u vezi sa njihovim poslovanjem.

Kako je rečeno iz SIPA, u pitanju je nastavak aktivnosti u okviru predmeta kodnog naziva "Panama" koji je realizovan u proteklom periodu zbog sumnje u poresku utaju.

Kako su poručili, sve su radili po nalogu Suda i Tužilaštva BiH.

Kristina Jozić, portparol SIPA, rekla da ovi poslovi >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << traju već nekoliko dana.

Kako nam je juče rečeno u Tužilaštvu BiH, u pitanju je istraga u predmetu koji se odnosi na poreske utaje i organizovani kriminal, a u koji je uključen veliki broj osoba i preduzeća.

"Riječ je o prikupljanju dokumentacije predmeta koji ulazi u završnu fazu", poručeno je u Tužilaštvu BiH.

Među firmama koje je SIPA “posjetila” je i Kaldera Kompani iz Laktaša.

Milenko Čičić, vlasnik kompanije Kaldera, potvrdio nam je kako su inspektori bili i izuzeli dokumentaciju, ali i poručio kako u tome ne vidi ništa sporno, jer je kako tvrdi riječ o redovnoj kontroli.

"Radim 25 godina i svake godine imam inspekciju. Ne znam kakva je to vijest. Ako su došli i uzeli papire to je njihov posao", rekao je on.

Dodao je kako zbog tendencioznih vijesti njegova kompanija svakodnevno trpi veliku štetu kod partnera.

"Riječ je o normalnoj kontroli. U Njemačkoj sam radio 21 godinu i kontrolu shvatam kao savjetodavno tijelo. I sami nekada zovemo Poresku upravu gdje tražimo savjete. Svako treba da radi svoj posao", zaključio je Čičić.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.