Aerodrom Morava dobija novu pistu, od države 155 miliona dinara

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Nov.2019, 18:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Aerodrom "Morava" dobija novu pistu, od države 155 miliona dinara

Vlada Srbije donela je rešenje kojim se izdvaja 155 miliona dinara iz budžeta za izvođenje radova na aerodromu "Morava" kod Kraljeva.

Kako prenosi portal Glas zapadne Srbije, u odluci se ne precizira koji se radovi planiraju, a pomoćnik ministra za avio-saobraćaj Zoran Ilić kaže da Vlada Srbije planira izgradnju nove piste, jer je postojeća građena za vojne avione koji su lakši.

Govoreći o uspostavljanju redovnih letova sa aerodroma "Morava", Ilić podseća >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da je Vlada Srbije prošlog meseca proglasila javnim interesom obavljanje avio-prevoza na dve linije sa aerodroma u Kraljevu do Soluna i Beča.

"Prve nedelje decembra, ukoliko tender za izbor avio-prevoznika bude uspešno završen, do Beca, a u drugoj polovini marta 2020. startuju letovi Kraljevo-Solun", rekao je Ilić.

Prema njegovim rečima, Vlada Srbije će pobednika na tenderu za izbor avio-prevoznika subvencionisati sa 5,7 miliona evra u naredne tri godine.

,,Očekujemo da će se tu javiti Viz Er, možda i Er Srbija. Verujem da bi Er Srbija trebalo da bude najzainteresovanija, s obzirom da Kraljevo nije daleko od Beograda i da im je možda lakše da se ovde baziraju. Međutim, nemam informaciju da su preuzeli dokumentaciju", rekao je Ilić.

Motiv kompanije koja će dobiti posao je, navodi on, da ima što više putnika, a to će ostvariti samo ukoliko bude imala povoljne cene avio-karata i dodao da očekuje da će cena povratne avio-karte do Beca i Soluna biti između 10.000 i 12.000 dinara.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Aerodrom Morava dobija novu pistu, od države 155 miliona dinara

Izvor: SEEbiz.eu, 13.Nov.2019

KRALJEVO - Vlada Srbije donela je rešenje kojim se izdvaja 155 miliona dinara iz budžeta za izvođenje radova na aerodromu "Morava" kod Kraljeva...Kako prenosi portal Glas zapadne Srbije, u odluci se ne precizira koji se radovi planiraju, a pomoćnik ministra za avio-saobraćaj Zoran Ilić kaže da...

Nastavak na SEEbiz.eu...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.