Advokati u Srbiji danas ne rade VIDEO

Izvor: B92, 01.Okt.2018, 07:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Advokati u Srbiji danas ne rade VIDEO

Beograd -- Advokati u Srbiji obustavljaju rad na jedan dan iz protesta što nema vidljivih pomaka i konkretnih rezultata u rasvetljavanju krivičnih dela napada na advokate.

Takođe, protestuju i zbog obustave komunikacije sa Republičkim javnim tužilaštvom u vezi sa rasvetljavanjem ubistva advokata Dragoslava Miše Ognjanovića 28. jula.

Za danas u podne je planirana i konferencija za novinare Advokatske komore Srbije.

Zbog ubistva Ognjanovića, kada je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ranjen i njegov sin, advokati su početkom avgusta obustavili rad na nedelju dana, a tada su najavili da će protesti biti održavani sve dok se ne budu videli konkretni pomaci u istragama povodom napad na advokate.

Advokatura je nezadovoljna i zbog, kako kažu, postupanja Republičkog javnog tužilaštva koje je zbog navodne zaštite interesa istrage ubistva advokata Ognjanovića, prekinulo komunikaciju sa predstavnicima Advokatske komore Srbije.

Protestom advokati Srbije žele da podsećaju javnost na neophodnost delotvorne zaštite advokata u vršenju advokatske službe, što je, ističu, pretpostavka za funkcionisanje pravosudja u svakoj pravnoj državi.

AKB i AKS su pozdravile rad Stalnog tela za praćenje napada na advokate zbog uvodjenja novog krivičnog dela "Napad na advokate", kao i na donošenju Opšteg obaveznog uputstva svim tužilaštvima za hitno postupanje povodom krivičnih dela učinjenih na štetu advokata.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Advokati danas obustavljaju rad iz protesta

Izvor: RTS, 01.Okt.2018

Iz protesta što nema vidljivih pomaka i konkretnih rezultata u rasvetljavanju krivičnih dela napada na advokate, advokati u Srbiji ponovo danas obustavljaju rad na jedan dan. . Za danas u podne je planirana i konferencija...

Nastavak na RTS...

Jednodnevni štrajk advokata: Rešiti sve slučajeve napada

Izvor: N1 televizija, 01.Okt.2018

Predsednik Advokatske komore Beograd (AKB) Jugoslav Tintor izjavio je da se odluka o jednodnevnom štrajku advokata, koji se odvija danas, apsolutno poštuje. Štrajk je zakazan zbog nezadovoljstva advokata izostankom pomaka i konkretnih rezultata krivičnih dela napada na advokate...Predsednik Advokatske...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.