Advokat uhapšenog Srbina: Mogli su da mu dozvele da se makar obuče

Izvor: RTS, 02.Jun.2019, 09:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Advokat uhapšenog Srbina: Mogli su da mu dozvele da se makar obuče

Advokat jednog od Srba koga su kosovski specijalci uhapsili na severu Kosmeta prethodne nedelje uložiće žalbu na meru pritvora koju je odredio Osnovni sud u Prištini.
Kosovski specijalci na severu Kosmeta prethodne nedelje uhapsili su tridesetak osoba. Jedanaest građana je povređeno. U bolnici u Kosovskoj Mitrovici nalazi se šestorica povređenih i njihovo zdravstveno stanje je bolje, njihove povrede >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << su teške, ali se oporavljaju.

Osnovni sud u Prištini u petak uveče odredio je jednomesečni pritvor uhapšenim tokom policijske akcije u utorak. 
Advokat Dejan Vasić kaže za RTS da je pripremio žalbu.  
"Ja sam već sa vikend radio na žalbi, jer me iskustvo uči da apelacioni sud nekada ume da bude milosrdniji od prvostepenog. Ako smo jednom uspeli da pokažemo da tužilaštvo nije imalo dovoljno dokaza, dovoljno obarazloženu osnovanu sumnju, mislim da ćemo uspeti i ovog puta, jer je ovaj zahtev tužilaštva ispod svakog kriterijuma", rekao je Vasić.
Ističe da je tužilac bio dužan da na jasan i nedvosmislen način obrazloži zašto sumnja i da navede svedoke koji potkrepljuju tu sumnju.
"Očekujem da će apelacion sud biti malo nepristrasniji i odrediti neku od blažih mera i pustiti ih da se brane a slobode", navodi Vasić.
Kaže da je prilikom privođenja njegovog klijenta upotrebljena prekomerna sila.
"On je jedan profesonalac, dobar policajac koga je dovoljno bilo da pozovu u policijsku stanicu i on bi se tom pozivu odazvao. Mislim da nije bilo potrebe da mu upadaju u stan i privode na taj način", kaže advokat.
"Pokazao mi je povrede na nozi, nije mogao da ponese svoju protezu. Otišao je u donjem vešu u policiju, mogli su da mu dozvole da se makar obuče, on je njihov kolega", istako je Vasić.
Ksovski sppecijalci upali su u utorak ujutru na teritoriju sve četiri opštine sa srpskom većinom na severu Kosova i Metohije i tom prilikom uhapsili 11 policajaca srpske nacionalnosti i devet civila iz Zubinog Potoka. 

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.