Advokat: Ponovni početak ne znači da će suđenje Lazareviću trajati godinama

Izvor: NoviMagazin.rs, 13.Sep.2018, 16:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Advokat: Ponovni početak ne znači da će suđenje Lazareviću trajati godinama

Ponovni početak suđenja bivšem šefu kabineta ministra unutrašnjih poslova Srbije Branku Lazareviću, ne mora da znači da će taj postupak trajati još godinama, izjavio je danas advokat Veran Zvečar.

Lazarević je, zajedno nekadašnjm rukovodiocem u ministarstvu unutrašnjih poslova Borisom Garom, advokatom Radovanom Štrbcem i biznismenom Rodoljubom Radulovićem, optužen za odavanje službene tajne pripadnicima kriminalnog klana Darka Šarića.

Taj postupak danas >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << je počeo ispočekta zbog promene u sastavu sudskog veća.

"To ne mora da znači da će proces trajati godinama, jer procesni zakon omogućava sudu da se uvid u svu dokumentaciju izvrši za jedan dan i da se nastavi tamo gde smo stali", rekao je novinarima advokat Veran Zvečar koji brani optuženog Branka Lazarevića.

On je kazao da će u nastavku suđenja nastaviti da ukazuje da je iskaz svedoka saradnika Mileta Jerkovića neistinit.

Na prethodnom ročištu sud je napravio uvid u iskaz koji je Jerković dao u policiji 2014. godine, jer je više puta pozivan da svedoči, ali se nije pojavio zbog lošeg zdravstvenog stanja, zbog čega se nalazi u Americi.

Advokat Zvečar je kazao da se protivi zahtevu tužilaštva da se u ponovljenom suđenju u dokaze uvrste tonski zapisi za koje tužilaštvo tvrdi da su ključni dokaz u postupku, jer je Apelacioni sud presudio da su oni pribavljeni nezakonito.

"To su dozvoljene cake tužilaštva, da ono ponovo pokuša da konvalidira pravosnažene presude. Ti zapisi su nastali jer je Mile Jerković bio nezakonito ozvučen od strane SBPOK-a", kazao je Zvečar novinarima ispred Specijalnog suda.

Na današnjem ročištu optuženi su ponovo negirali krivicu, a optužni predlog je samo konstatovan.

Po optužnici, Lazarević je 2008. i 2009, kao pripadnik kriminalne grupe Darka Šarića, u više navrata odavao "naročito poverljive podatke" koji predstavljaju službenu tajnu, o sprovođenju posebnih dokaznih radnji u pretkrivičnom postupku koji je bio u toku.

Suđenje Branku Lazreviću i ostalim optuženima traje četiri godine i ovaj postupak ušao je u završnu fazu.

Do promene sudskog veća je došlo u trentku kada je većina dokaza izvedena i kada se očekivalo zakazivanje završnih reči.

Ponovljeno suđenje će biti nastavljeno 10. oktobra u 10 sati u zgradi Specijalnog suda.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Suđenje Branku Lazareviću počelo ispočetka

Izvor: N1 televizija, 13.Sep.2018

Suđenje bivšem šefu kabineta ministra unutrašnjih poslova Srbije Branku Lazareviću, optuženom za odavanje službene tajne pripadnicima kriminalnog klana Darka Šarića danas je počelo ispočetka zbog promene u sastavu sudskog veća...Tročlano sudsko veće napustio je sudija Rastko Popović, a...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.