Abolicija za sve prekršajno kažnjene, za nasilnike ne

Izvor: B92, 18.Mar.2019, 17:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Abolicija za sve prekršajno kažnjene, za nasilnike ne"

Beograd -- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić zatražio je od nadležnih organa da aboliraju i oslobode sve učesnike protesta.

On je to zatražio za sve učesnike protesta koji su prekršajno kažnjeni zbog nasilnog upada u RTS i tokom protesta ispred Predsedništva Srbije, saznaje Tanjug u kabinetu predsednika Republike.

Predsednik je, međutim, rekao da nikad neće abolirati odgovornosti one koji su na protestu nosili motornu testeru i napadali policajce.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Prethodna dva dana policija je privela 18 osoba u vezi sa protestima i upadom u zgradu RTS-a. Sedam osoba je osuđeno pred Prekršajnim sudom.

Tri osobe su zadržane zbog sumnje da su nasilno ušle u RTS, pretile motornom testerom, razbile staklo i bezobzirno se ponašale prema zaposlenima u javnom servisu i policijskim službenicima.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Vučić zatražio aboliciju za prekršajno kažnjene, ali ne i za nasilnike

Izvor: RTS, 18.Mar.2019

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić zatražio je od nadležnih organa da aboliraju i oslobode sve učesnike protesta koji su prekršajno kažnjeni zbog nasilnog upada u RTS i tokom protesta ispred Predsedništva, saznaje Tanjug u kabinetu predsednika Republike. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.