Abazovića opet napali demonstranti, objavljen snimak; URA ima cilj da pomiri dve Crne Gore VIDEO

Izvor: B92, 19.Feb.2022, 22:18

Abazovića opet napali demonstranti, objavljen snimak; "URA ima cilj da pomiri dve Crne Gore" VIDEO

Nikšić -- U Nikšiću je došlo do susreta lider GP URA Dritana Abazovića i demonstranata.

Potpredsednik vlade Crne Gore gostovao je na lokalnoj televiziji, a u tom gradu su se u isto vreme odvijale demonstracije protiv smene vlade.

Grupa demonstranata, koja se uputila na protest u organizaciji Demokratske Crne Gore u Nikšiću, sačekala je Abazovića ispred zgrade RTV Nikšić gde je on gostovao.

Kada se Abazović pojavio, oni su počelio da skandiraju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << "Izdaja" i "Uzeo si pare, Dritane".

Bliski susret završio se neočekivano, pošto je Abazović prišao grupi demonstranata i sa njima skandirao i aplaudirao im, objavljeno je na Fejsbuk stranici pokreta URA, prenose crnogorski mediji.

Predsednik Građanskog pokreta URA Dritan Abazović kazao je na večerašnjoj konvenciji u Nikšiću da je najvažnija državna politika ona koja miri dve Crne Gore.

Dušan Golović izabran je za novog predsednik Opštinskog odbora GP URA Nikšić, dok je za potpredsednika izabran Goran Šućur na večerašnjoj konvenciji na kojoj se biralo novo rukovodstvo.

Abazović je kazao da nije bilo lako na razvojnom putu, ali da je URA-ina ideja bila nepobediva.

"Od profesorica Tatjane Đurišić Bečanović i Rajke Glušice počela je priča URA-e na lokalu, ali i i na državnom nivou. Mi smo 30. avgusta, uz nemerljivi doprinos URA-e u Nikšiću uradili ono što niko nije mogao za 30 godina. Od tada se Crna Gora promenila na bolje. U njoj treba da živi optimizam, jer će tako trajno biti bolje mesto za život", rekao je Abazović.

Abazović je istakao da je najvažnija državna politika ona koja miri dve Crne Gore.

"Srušili smo DPS što smo i obećali, ali nijesmo obećali da ćemo vladati kao oni. Želimo da se kriminalci nađu iza rešetaka, da ljudi koji žive u čeljustima prošlosti smanje doživljaje i okrenu se budućnosti”, dodao je Abazović.

Abazović je još kazao da su od prošlih parlamentarnih izbora prošli golgotu, ali da svakog mogu da pogledaju u oči.

"Mi želimo da živimo građansku Crnu Goru bez blokada, dosta smo bili u njima. Gledamo u budućnost, nudimo inicijative, uvažavamo svakog subjekta društva. Ova stranka se bori za dijalog. Dođite da nađemo najbolja rešenja za našu državu, da stavimo tačku na svaki vid podela. URA je partija koja je nosila celi proces u reformamma tužilaštva i nije joj problem da sačeka, da se žrtvuje, da izgubi, ali se nikada neće pomeriti nikome kada su u pitanju državni interesi", dodao je Abazović.

Nikšićki odbor je, kako je još kazao lider GP URA, ponekad tvrdoglav, ali to nije loše za partiju, jer tako gradi svoj demokratski kapacitet i jača.

"Ne samo da može Crna Gora, ona i mora. Ja sam veliki optimista da možemo čvrsti da držimo kormilo evropskog puta. Otvorimo se prema komšijama, prema Evropi. Građani nemaju vremena da čekaju... Ako trebaju novi izbori - i zato smo spremni. Ova partija ima najveći istorijski cilj - da pomiri dve Crne Gore. Idemo dalje u nove pobede", rekao je on.

Golović je kazao daj je postao sam dio GP URA, jer su ideje i program koji ona baštini po mnogo čemu revolucionarni ne samo u Crnoj Gori, već i regionu.

"Čast mi je što mi je ukazano poverenje da u naredne četiri godine budem prvi među jednakima u našem timu. Motiv mog angažmana je bio promena postojećeg sistema, ali ne i krajnji cilj, koji je mnogo složeniji i za čiju realizaciju je potrebno mnogo više truda i odricanja”, rekao je Golović.

Kako je kazao, prioritet njihovog rada u Nikšiću je nastavak aktivnosti koje je taj odbor već uspešno sprovodio, sa posebnim akcentom na jačanje infrastrukture i široj promociji programa GP URA.

"Osnova naših programskih ciljeva će biti u pravcu otvaranja realnih radnih mjesta i dovođenje kredibilnih investitora u naš grad, a u tom smislu smo uveliko u prethodnom periodu preduzeli konkretne korake", istakao je Golović.

Golović je istakao da je veliki izazov u današnjem turbrbulentnom vremenu uspešno primeniti ideje i principe jedne zelene partije na putu ka evropskim integracijama i ekološkim izazaovima.

"Pozivam Nikšićane i Nikšićanke da nam se pridruže u zajedničkoj misiji borbe za ekonomski jači, ekološki i građanski Nikšić. Može Crna Gora", kazao je Golović.

Šućur je istakao da su ispunili dva osnovna cilja: smenu vlasti na državnom i lokalnom nivou.

"Naš odbor je udvostručen i članstvo znatno prošireno. Osnovani su mesni odbori i intezivirana je saradnja sa NVO sektorom. Čeka nas još mnogo posla. Još mnogo toga moramo da uradimo, posebno kada je reč o razvijanju partijske infrastrukture, samoj organizaciji rada, disciplini", dodao je Šućur.

Prema riječima Šućura, sposobnost i moć svakog pojedinca su ograničeni.

"Ali, ako budemo jedinstveni, nema toga što ne možemo prevazići. Sve pozivam da nam se pridruže da zajedno povedemo Nikšić i Crnu Goru u zagrljaj Evropske unije (EU). Dosta je podela. Krenimo zajedno ka budućnosti, ostavimo prošlost za sobom", zaključio je Šućur.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.