Abazović na korak od formiranja manjinske vlade

Izvor: B92, 21.Feb.2022, 19:59

Abazović na korak od formiranja manjinske vlade

Iz Građanskog pokreta URA poručuju da imaju potrebnu većinu za formiranje manjinske vlade.

Ipak, oni dodaju i da pravo da sastave vladu imaju svi politički subjekti koji mogu da obezbede 41 poslanika podrške.

Potpredsednik Građanskog pokreta URA Filip Adžić za TV CG kaže da ko god ima mogućnost da sastavi većinu ima na to apsolutno pravo.

“Ja mislim da trenutno samo Dritan Abazović ima potreban 41 mandat i više da sastavi novu većinu zbog toga >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i insistiramo na našem modelu”, kazao je Adžić.

On kaže da sa sigurnošću može saopštiti da imaju potrebnu većinu da formiraju vladu.

“Ali to nije ključni cilj ove vlade, ključni cilj je da mi dobijemo 49 i više mandata kako bi odblokirali EU put Crne Gore, stabilizovali zemlju, smirili situaciju i doveli do potrebnog političkog konsenzusa”, zaključio je Adžić.

Generalni sekretar GP URA Mileta Radovanić je za Radio CG kazao da od pregovora sa parlamentarnim strankama koji se obavljaju proteklih sedmica očekuju pozitivan ishod.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.