Krivokapić prestigao Abazovića, već stupilo na snagu FOTO

Izvor: B92, 11.Feb.2022, 17:25

Krivokapić prestigao Abazovića, već stupilo na snagu FOTO

Podgorica -- Službeni glasnik Crne Gore objavio je danas odluku odlazeće Vlade o sticanju crnogorskog državljanstva.

Kako se navodi, u odluci o kriterijumima za utvrđivanje uslova za sticanje crnogorskog državljanstva menja se u "odobren stalni boravak i/ili odobren privremeni boravak u skladu sa zakonom kojim se uređuje boravak stranaca u Crnoj Gori".

Izmenjenom odlukom predviđeno je da se 10 godina boravka smatra – pet godina privremenog plus pet godina stalnog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << boravka u Crnoj Gori, dok je raniji zakonski uslov za prijem u crnogorsko državljanstvo bio 10 godina stalnog boravka u državi.

Odluka je doneta na telefonskoj sednici Vlade 4. februara, u vreme dok je u Skupštini trajala rasprava o nepoverenju vladi.

Podsetimo, potpredsednik odlazeće vlade Dritan Abazović rekao je juče da će tu odluku poništiti, ali ipak, ona je već stupila na snagu.

Vlada Zdravka Krivokapića pala je u Skupštini Crne Gore, kada joj je glasovima koalicije Crno na bijelo i DPS-a izglasano nepoverenje.

U toku su pregovorili Abazovića kao lidera GP Ura sa strankama kako bi bila formirana nova vlada na osnovu rezultata izbora 30. avgusta.

Ukoliko ne dođe do prekomponovanja vlade, biće održani novi parlamentarni izbori.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Odlazeća vlada 'široke ruke' u dodjeli državljanstava

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 11.Feb.2022

Poslednji potez premijera Zdravka Krivokapića, da par sati uoči smjene usvoji Odluku koja liberalizuje sticanje crnogorskog državljanstva, pokušaj je političkog inženjeringa odlazeće Vlade, smatra opozicija dok prosrpski Demokratski front konstatuje da je takvu odluku trebalo ranije donijeti. Odluka...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

UREDBA STUPA NA SNAGU ZA OSAM DANA! Oglasio se Dritan: Odluka prethodne vlade biće poništena

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Feb.2022, 13:22

Potpredsednik odlazeće Vlade i lider Građanskog pokreta URA Dritan Abazović rekao je juče da će odluka biti poništena...U Službenom listu Crne Gore objavljena je izmenjena odluka o crnogorskom državljanstvu koja treba da stupi na snagu za osam dana...Reč je o izmenjenoj odluci koju je donela...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.