Abazović: Mi smo garant nastavka prozapadnog kursa zemlje

Izvor: B92, 19.Sep.2022, 23:46

Abazović: Mi smo garant nastavka prozapadnog kursa zemlje

Predsednik vlade Crne Gore Dritan Abazović sastao se danas u Stejt departmentu sa Gabrijelom Eskobarom, izaslanikom američke administracije za Zapadni Balkan.

"Mi smo garant nastavka prozapadnog i proevropskog kursa zemlje i beskompromisne borbe protiv korupcije i organizovanog kriminala, uz svesrdnu podršku naših američkih saveznika. Uvek je zadovoljstvo razgovarati sa našim najvažnijim spoljnopolitičkim partnerima", rekao je Abazović tokom sastanka sa Eskobarom, navodi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se u saopštenju kabineta premijera Crne Gore.

Govoreći o političkoj situaciji u zemlji, Abazović je istakao da je 43. vlada Crne Gore nastojala da reši političku krizu u kojoj je država nalazi skoro čitavu deceniju, a koja je prouzrokovala duboku polarizaciju društva.

Tokom sastanka konstatovano je da Sjedinjene Američke Države blisko sarađuju sa Crnom Gorom s kojom imaju potpisan sporazum o strateškom partnerstvu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.