Abazović: Crna Gora gubila od 30 do 35 miliona evra godišnje zbog šverca cigareta

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Jul.2021, 09:41

Abazović: Crna Gora gubila od 30 do 35 miliona evra godišnje zbog šverca cigareta

Zbog šverca cigareta Crna Gora godišnje gubi između 30 i 35 miliona evra izjavio je potpredsednik vlade Dritan Abazović i najavio pokretanje istrage koje će, kako kaže, pokazati ko se bavio švercom cigareta i dovesti do toga da se kazne oni koji su tim poslom stvarali štetu državnom budžetu.

"To je posao koji podrazumeva stotine miliona evra prometa i stvorio je situaciju da Crna Gora za 20 godina izgubi jedan autoput. Ne mislimo da treba da se nastavi takva praksa. Analize >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << pokazuju i da će biti otežavajućih okolnosti za firme koje legalno posluju, i koje skladište cigarete u barskoj luci. Dogovor je da se svi ugovori ispoštuju do kraja. Neki su istekli, neki ističu u februaru 2021. godine, ali ovo je mera koja mora da se sprovodi", rekao je Abazović gostujući na TV Vijesti.

Vlada je juče usvojila odluku o zabrani skladištenja duvanskih proizvoda u okviru Slobodne zone "Luka Bar".

Abazović je potom rekao da je time zadat snažan udarac organizovanim kriminalnim grupama koje su decenijama organizovale šverc preko Luke Bar.

Abazović je kazao i da su cigarete koje su zaplenjene u Bosni i Hercegovini ukradene 10. jula u Luci Bar.

Iz hangara u Luci Bar je ukradena veća količina cigareta vlasništvo firmi "Aurora" i "Atlant Mont".

Policija Bosne i Hercegovine juče je u jednom kamionu pronašla skoro 250 hiljada kutija cigareta koje su iz Crne Gore prošvercovane u BiH.

Procenjena vrednost oduzetih cigareta je više od 650 hiljada evra i predstavlja jednu od najvećih zaplena ilegalnih cigareta u BiH. Zaplenjene su cigarete "Marble Filter De Luxe".

Abazović je rekao i da je Crna Gora prepoznata kao zemlja koja je švercerska i iz koje se 20 odsto švercovanih cigareta prenosi u zemlje Evropske unije i Veliku Britaniju.

"Odluka o sprečavanju skladištenja u Luci Bar koja je glavna švercerska tačka je veliki udarac organizovanom kirminalu, ali to je tek početak", rekao je Abazović.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Abazović: Zbog šverca cigareta Crna Gora gubi 30 do 35 miliona evra godišnje

Izvor: Nezavisne Novine, 23.Jul.2021

PODGORICA - Zbog šverca cigareta Crna Gora godišnje gubi između 30 i 35 miliona evra izjavio je potpredsjedik Vlade Dritan Abazović i najavio pokretanje istrage koje će, kako kaže, pokazati ko se bavio švercom cigareta i dovesti do toga da se kazne oni koji su tim poslom stvarali štetu ..

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.