AZERI GAĐALI RUSKI GARNIZON! Baku napravio kobnu grešku koja će promeniti tok rata!

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Okt.2020, 18:17

AZERI GAĐALI RUSKI GARNIZON! Baku napravio kobnu grešku koja će promeniti tok rata!

Ministarstvo odbrane Azerbejdžana sve negiralo

Azerbejdžanske oružane snage gađale su jedan ruski garnizon na granici Jermenije sa Iranom, izvestilo je 29. oktobra nekoliko izvora.

Ruska granična uprava u Jermeniji, sa 4.500 ljudi, zajedno sa jermenskim graničnicima odgovorna je za zaštitu bivše sovjetske granice Jermenije sa Turskom i Iranom.

Prema izvorima, ruski garnizon je gađan sa najmanje četiri granate. Kao rezultat napada nisu zabeleženi >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ljudski gubici.

Ministarstvo odbrane Azerbejdžana negiralo je napad na bilo koji položaj na jermensko-iranskoj granici. Ministarstvo je reklo da su takve tvrdnje "potpune dezinformacije", optužujući jermenske snage za ciljanje granice Azerbejdžana sa Iranom.

- Ponavljamo da u Jermeniji nemamo nikakve vojne ciljeve - navodi se u izjavi.

Ministarstva odbrane Rusije i Jermenije do sada nisu objavile zvanični komentar o tom pitanju. Lažne informacije se obično odbace u roku od nekoliko sati.

Ako bude potvrđen, napad će predstavljati kršenje suvereniteta Jermenije i agresiju na rusku vojsku. Azerbejdžan bi mogao da se suoči sa ozbiljnim posledicama.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.