AVETINJSKI GRAD U ITALIJI: Puste ulice, život bukvalno stao zbog korona virusa! (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Feb.2020, 15:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

AVETINJSKI GRAD U ITALIJI: Puste ulice, život bukvalno stao zbog korona virusa! (VIDEO)

Nekada živahan grad danas izgleda kao iz horor filma.

Epidemija korona virusa u Evropi krenula je iz Italije, a do sada je u ovoj zemlji preminulo 11 ljudi. Među obolelima ima i sedmoro dece, dok broj zaraženih vrtoglavo raste. Čim su prijavljeni prvi slučajevi zaraze i smrti, među Italijanima je zavladala panika, rafovi u prodavnicama su prazni, a ulice su puste.

Mnogi gradovi u Italiji stavljeni >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << su u karantin, ljudima je savetovano da ostanu i rade od kuće, dok su škole zatvorene na nedelju dana.

Snimci dronom nastali u utorak prikazuju napuštene gradove Kodonjo i Kazalpusterlengo u regiji Lombardija, a koji su bukvalno stali usled epidemije koronavirusa.

Pogled iz vazduha prikazuje prazne ulice i puteve u Kodonju, epicentru italijanske epidemije koronavirusa.

Slučajevi virusa, takođe poznati kao COVID-19, porasli su poslednjih dana u Italiji, sa više od 320 potvrđenih slučajeva, što je najveći broj u Evropi, dok je 11 umrlo, uglavnom starijih ljudi.

Čim su se pojavili prvi slučajevi obolelih i umrlih, Italijani su ispraznili prodavnice praveći zalihe namirnica, a zavladala je i nestašica maski za lice.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.