AUSTRALIJU POGODIO CIKLON MANGA: Bez struje 50.000 domova, vetar lomi drveće, oštećene zgrade, podiže se nivo mora

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Maj.2020, 19:39

AUSTRALIJU POGODIO CIKLON "MANGA": Bez struje 50.000 domova, vetar lomi drveće, oštećene zgrade, podiže se nivo mora

Očekuju se udari vetra do 130 kilometara na čas, uz podizanje nivoa mora.

Oluja s vetrom brzine veće od 100 kilometara na sat pogodila je Zapadnu Australiju gde je bez struje 50.000 domova i preduzeća, saopštile su vlasti i upozorile da će oluja ojačati tokom noći.

Služba za vanredne situacije ta australjske države kaže da se toliko jaka oluja dešava jednom u deset godina.

Vlasti upozoravaju da je stanje je tim gore jer su kuće građene i krovovi >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << postavljeni da izdrže oluje koje s Indijskog okeana obično uvek stižu iz jednog smera, ali ova oluja navaljuje iz drugog.

Western Australia has been hit by the biggest storm in a decade, leaving around 50,000 homes and businesses without power as it brought wind gusts of more than 60 miles per hour https://t.co/zVitl3Lg5t

— SkyNews (@SkyNews) May 24, 2020

Od ciklona "Manga" u Indijskom okeanu stižu pljuskovi, veoma jak vetar i talasi visoki do osam metara, a očekuje se da će pogoršanje trajati sve do ponedeljka popodne.

An estimated 50,000 people in Western Australia are without power as a rare weather event batters the coast, with winds as high as 72 mph in some areas. https://t.co/LCH155UVwN

— NBC News (@NBCNews) May 24, 2020

U gradu Pertu struje nema u 37.000 kuća i firmi, neke zgrade su oštećene, vetar lomi drveće.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

OLUJA OVAKVE SNAGE SE DOGAĐA JEDNOM U 10 GODINA: Snažno nevreme pogodilo delove Australije, čupalo je drveće iz korena

Izvor: Kurir, 25.Maj.2020, 09:09

Desetine hiljada domaćinstava i firmi ostalo je bez struje, zgrade su oštećene i drveće čupano iz korena u jakoj oluji koja je danas, drugi dan za redom pogodila zapadnu australijsku obalu, a za sada nije bilo prijava o povredjenima.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.