ANDRIJI DRAŠKOVIĆU UGRAĐENA ČETIRI STENTA! Prijatelj ga jedva prepoznao, delovao je iscrpljeno!

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Feb.2019, 23:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ANDRIJI DRAŠKOVIĆU UGRAĐENA ČETIRI STENTA! Prijatelj ga jedva prepoznao, delovao je iscrpljeno!

Biznesmen Andrija Drašković koji je juče doživeo infarkt tokom skijanja na Kopaoniku, iz bolnice u Novom Pazaru, danas je oko 11 sati stigao u KBC Dedinje.

Drašković je iz Novog Pazara prevezao sanitet jedne privatne bolnice, a na pomenutu kliniku odmah ga je dočekao tim lekara.

Oni koji su ga videli primetili su da je biznismen prilično lošem stanju.

- Iz saniteta su ga izneli na nosilima. Imao je kapu na glavi i, iskreno, jedva sam ga prepoznao. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Delovao je iscrpljeno, dosta je osedeo. Odmah po prijemu prevezen je u salu, gde je urađena operacija - rekao je izvor.

On dodaje da je biznismena čekao tim lekara, koji je odmah uradio koronarografiju i ugradnju stentova.

- To je intervencija koja se relativno brzo radi. Draškoviću su u tri krvna suda ugrađena četiri stenta, koji će raširiti krvne sudove i omogućiti normalan protok krvi. Njemu je već nakon ugradnje bilo znatno bolje - rekao je sagovornik i dodao da je Drašković smešten na odeljenje intenzivne nege.

Podsetimo, Drašković je tokom skijanja na stazi prvo osetio jak bol u grdima, zbog čega se odmah zaustavio i potražio pomoć. Najpre je odveden u ambulantu koja se nalazi u blizini staze. Lekarima se njegovo stanje uopšte nije svidelo pa su odmah doneli odluku da ga prebace u najbližu bolnicu radi detaljnog kardiovaskularnog pregleda.

Po prijemu u bolnicu, utvrđeno je da je Drašković imao infarkt, pa je odmah upućen na dodatne analize.

Nakon prvih intervencija Draškoviću bilo osetno bolje, a li da je odmah hospitalizovan kako bi bio pod stalnim nadzorom lekara.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.