AMERIKANCI SU BESNI: Zahtevaju da Azerbejdžan momentalno povuče trupe iz Jermenije!

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Maj.2021, 21:42

AMERIKANCI SU BESNI: Zahtevaju da Azerbejdžan momentalno povuče trupe iz Jermenije!

Oglasio se američki Stejt department

SAD očekuju da Azerbejdžan povuče snage sa jermenske teritorije, saopštio je Stejt department. SAD pomno prate situaciju na granici između Jermenije i Azerbejdžana i očekuju da Baku povuče svoje vojne snage iz pograničnog regiona, izjavila je u petak zamenica portparola Stejt departmenta Jalina Porter.

- Pažljivo pratimo situaciju duž demarkacione granice između Jermenije i Azerbejdžana. Vojni pokreti na spornim teritorijama >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << su neodgovorni i takođe nepotrebno provokativni. Videli smo izveštaje o nekom povlačenju i bićemo zadovoljni tek kada Azerbejdžan povuče sve snage. Takođe smo pozvali obe strane da pristupe pitanjima razgraničenja kroz pregovore - rekao je Porter tokom brifinga.

Ranije tokom dana, vršilac dužnosti premijera Jermenije Nikol Pašinjan rekao je da je napisao pismo ruskom predsedniku Vladimiru Putinu u kome traži pomoć Moskve, uključujući vojnu pomoć, zbog napete situacije u regionu Sjunik koja se graniči sa Azerbejdžanom.

Pašinjan je takođe rekao da je Francuska spremna da, u okviru mandata UN, pruži vojnu pomoć međunarodnim naporima u rešavanju problema u regionu Sjunik.

Vesti o dešavanjima u Nagorno-Karabahu možete pročitati OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.