AMERIKANCI STIGLI U PRIŠTINU: Visoka delegacija ORDINIRA PO BALKANU, imaju jedan GLAVNI USLOV

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Sep.2019, 19:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

AMERIKANCI STIGLI U PRIŠTINU: Visoka delegacija ORDINIRA PO BALKANU, imaju jedan GLAVNI USLOV

Senator Džonson je posebno ukazao na to da postizanje sporazuma ima ključni značaj za evropske integracije.

Američki senatori Ron Džonson i Kris Marfi založili su se danas u Prištini da se odblokira dijalog Prištine i Beograda, ocenjujući da je dijalog ključan za budućnost celog Zapadnog Balkana.

Kako se navodi, oni su ocenili da dogovor s Beogradom podrazumeva rešavanje "teških pitanja", i da je za to potrebno žrtvovanje i naporan rad.

- Kada >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je u pitanju dijalog, uključena su i teška rešenja. Nastavljamo put Beograda radi sastanka s (predsednikom Srbije Aleksandrom) Vučićem. Očekujemo da će dijalog biti plodonosan. Nadamo se da će obe strane shvatiti da je potrebno žrtvovanje kako bi se mogli normalizovati odnosi. Sporazum između tzv. Kosova i Srbije rezultiraće uspešnim ekonomskim i političkim razvojem. Imamo jasnu poruku za Beograd kao što smo je imali ovde na tzv. Kosovu - rekao je senator Marfi.

Džonson i Marfi sastali su se sa svim liderima političkih stranaka i institucija na tzv. Kosovu - doskorašnji premijer Ramuš Haradinaj, predsednik privremenih institucija Hašim Tači i drugima.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.