AMERIKANCI ŠALJU UDARNU GRUPU KA KINI: Nosači aviona na OBALAMA CRVENOG ZMAJA, kako će odgovoriti PEKING?

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Jul.2020, 08:43

AMERIKANCI ŠALJU UDARNU GRUPU KA KINI: Nosači aviona na OBALAMA CRVENOG ZMAJA, kako će odgovoriti PEKING?

Majk Pompeo je izjavio da su najavljene kineske vojne vežbe u blizini spornih ostrva u Južnom Kineskog mora provokacija.

SAD šalju dva nosača aviona u blizini mesta gde se odvijaju kineske vojne vežbe u Južnom Kineskom moru.

Kako se navodi, nosači aviona "Nimic" i "Ronald Regan" počeće realizaciju "najvećih poslednjih godina" vojnih vežbi u Južnom Kineskom moru.

- Cilj je da se nedvosmisleno ukaže našim partnerima i saveznicima da se zalažemo >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << za  regionalnu bezbednost i stabilnost - rekao je komandant američke udarne grupe viceadmiral Džordža Vikofa. Prema podacima lista, u okviru vojnih vežbi biće izvedeni letovi aviona sa nosača aviona u cilju provere borbene sposobnosti.

Vikof nije naveo gde će tačno biti izvođene vojne vežbe. On je naglasio da oni nisu odgovor na kineske manevre, ali je rekao da vojne vežbe Kine "opravdavaju prisustvo Ratne mornarice SAD (u regionu)".

Ranije je američki državni sekretar Majk Pompeo izjavio da su najavljene kineske vojne vežbe u blizini spornih ostrva u Južnom Kineskog mora provokacija.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.