AMERIKANCI MOGU SAMO DA SE TEŠE Sestra Kim Džong Una odbila ideju SAD-a o razgovorima sa Severnom Korejom

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Jun.2021, 08:59

"AMERIKANCI MOGU SAMO DA SE TEŠE" Sestra Kim Džong Una odbila ideju SAD-a o razgovorima sa Severnom Korejom

Kim Jo Džong je sestra severnokorejskog lidera Kim Džong Una

Visoka zvaničnica vladajuće Radničke partije Severne Koreje i sestra lidera ove zemlje Kim Jo Džong odbacila je danas inicijativu SAD-a o razgovorima dveju strana.

Ona je u saopštenju koje su preneli državni mediji navela da Sjedinjene Američke Države interpretiraju signale iz Pjongjanga na način koji će ih razočarati.

Ona je reagovala na izjavu savetnika SAD-a za nacionalnu sigurnost >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Džejka Salivana, koji je rekao da je uočio "zanimljiv signal" u nedavnom govoru lidera Kim Džong-una o pripremama i za konfrontaciju i za diplomatiju sa SAD-om.

- Izgleda da SAD tumači ovu situaciju na takav način da sebi traži utehu. To očekivanje, kojem pogrešno pribegavaju, gurnuće ih u još dublje razočaranje - rekla je Kim.

Njeno saopštenje usledilo je tokom posjte američkog specijalnog izaslanika Sunga Kima Južnoj Koreji. On će se danas sastati s južnokorejskim predsednikom Mun Džae Inom i ministrom za ujedinjenje Li In Džongom.

Dve strane juče su se složile da je potrebno "razmotriti ukidanje radne grupe" za koordinisanje politike prema Pjongjangu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.