AMERIKANCI MOGU DA ODAHNU: Ništa od božićnog poklona Kima - na pomolu denuklearizacija?

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Jan.2020, 14:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

AMERIKANCI MOGU DA ODAHNU: Ništa od "božićnog poklona" Kima - na pomolu denuklearizacija?

Spekulisalo se da bi to mogla da bude neka raketna proba, što se nije dogodilo.

Američki ambasador u Južnoj Koreji izjavio je danas da je iznenađen i zadovoljan što Pjongjang nije SAD isporučio neželjeni "božićni poklon" i da je predsednik Donald Tramp i dalje uveren da će doći do denuklearizacije Severne Korjee.

Početkom decembra severnokorejski zvaničnici su upozorili na mogući "božićni poklon" navodeći da Trampovoj administraciji ističe vreme za spasavanje >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << nuklearnih pregovora i da od Vašingtona zavisi da izabere kakav "poklon" želi da dobije od Pjongjanga.

- Može se reći da sam lično iznenađen, ali mi je takođe i drago što nije bilo božićneg poklona - izjavio je novinarima američki ambasador Hari Haris u Seulu.

Haris je rekao da i Tramp i južnokorejski predsednik Mun Džae-in "drže vrata otvorena za pregovore i nadaju se da će Kim Džong Un proći kroz ta vrata".

- Loptica je u njegovom terenu - istakao je Haris, preneo je AP.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.