AMERIKA U PLAMENU, ŠIRE SE NEREDI: Ubistvo crnca okidač za MASOVNE NEREDE, gori Mineapolis (VIDEO/FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Maj.2020, 22:34

AMERIKA U PLAMENU, ŠIRE SE NEREDI: Ubistvo crnca okidač za MASOVNE NEREDE, gori Mineapolis (VIDEO/FOTO)

Oglasio se i guverner Minesote

Strasti u Mineapolisu ne smiruju se već drugi dan zbog Džordža Flojda kojeg je ubio policajac tako što mu je kolenom stao na vrat i prekinuo dotok kiseonika.

This is the photo I took right before and then during getting hit pic.twitter.com/Z3465CPOvx

— Max Nesterak (@maxnesterak) May 28, 2020

Koliko je situacija povodom ubistva Afroamerikanca ozbiljna pokazuju fotografije i snimci zgrada koje su u plamenu. Požar >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je izbio na jednom gradilištu, zahvativši zgradu u procesu izgradnje. Jedan sprat se i urušio.

Demonstranti su viđeni kako razbijaju izloge radnji i odnose stvari. Neki građani su, iako podržavaju proteste protiv policijske brutalnosti, odlučil da naoružani zaštite lokalne radnje.

Car fire, ATM update, AutoZone is gone pic.twitter.com/ccIwhgpod0

— Max Nesterak (@maxnesterak) May 28, 2020

Guverner Minesote Tim Volc je sinoć na svom Tviter profilu poručio da je se protest razvio u "ekstremno opasnu situaciju".

The situation near Lake Street and Hiawatha in Minneapolis has evolved into an extremely dangerous situation. For everyone's safety, please leave the area and allow firefighters and paramedics to get to the scene.

— Governor Tim Walz (@GovTimWalz) May 28, 2020

Ranije tokom, dana demonstratni su otišli do kuće policajca koji je ubio Flojda i tom prilikom na pločniku ispred njegove kuće napisali "Ubica". Osim demonstranata, veliki broj policajaca se okupio ispred njegove kuće.

An impression of the endless police lines guarding the house of the cop who killed George Floyd.

(Video by Chloe Jo) pic.twitter.com/IJap4PR4zc

— redfish (@redfishstream) May 28, 2020

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.