AMERIČKI SAN SE PRETVORIO U KRVAVU BAJKU: Porodica poginulog Nikole (22) skrhana, sada imaju još jedan problem

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Feb.2022, 10:21

AMERIČKI SAN SE PRETVORIO U KRVAVU BAJKU: Porodica poginulog Nikole (22) skrhana, sada imaju još jedan problem

Nikolina porodica, otac Slobodan, majka Danijela i sestra Tamara, došli su u Ameriku pre nešto više od dve godine.

Prokupčanin Nikola Đorđević (22), koji se s porodicom preselio u Sjedinjene Američke Države, poginuo je 16. februara u saobraćajnoj nesreći u Pensilvaniji, i to na rođendan svoje majke Danijele!

Prema pisanjima američkih medija, prilikom saobraćajne nesreće je s Nikolom u automobilu bio i njegov otac Slobodan, koji je lakše povređen, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << a poginuo je i još jedan muškarac, američki državljanin. Nesreća se, kako je navedeno, dogodila blizu kuće Đorđevića u 21 sat.

- Do nesreće je došlo kada se auto u kome su bili Đorđevići sudario s drugim automobilom. Utvrđeno je da su žrtve preminule od posledica stravičnog udara - piše Tajms onlajn, koji navodi da se tačan uzrok nesreće još ne zna.

Poznanici porodice iz Prokuplja su rekli da su Nikola i njegova sestra divna deca i da su oni bili izuzetno cenjena porodica u tom mestu.

- U Ameriku je otišao prvo njegov ujak, sveštenik, a potom je povukao i ostale. Odselili su se pre nešto više od dve godine. Iako su i u Srbiji lepo živeli, verovatno su otišli dalje za boljim i srećnijim životom - pričaju poznanici.

Oni ističu da za nesrećnog mladića niko nije mogao da kaže ijednu ružnu reč.

- Nikola je bio divan, dobar dečko. Ma zlatno dete, nema šta drugo da se kaže. Van sebe smo od bola, ne možemo da shvatimo kakva ih je tragedija snašla. Njegova sestra je primljena na jedan prestižni univerzitet u Americi - rekao je sagovornik i dodao da su se na dan tragedije čuli s majkom Danijelom kako bi joj čestitali rođendan, ali da ništa nije ukazivalo na nesreću.

Prijatelji i porodica iz SAD koji su rekli da trenutno ne mogu da komentarišu.

- Porodica je skrhana bolom, nisu u stanju da daju izjave - rekao je prijatelj.

Na stranici GoFundMe pokrenuta je inicijativa za pomoć porodici s obzirom na visoke troškove sahrane i bolničkog lečenja, a brzo je skupljeno potrebnih 20.000 dolara.

- Nikolini roditelji moraće da se pripreme za nešto za šta nijedan roditelj nikada ne bi trebalo da se priprema. Moraće da isplaniraju sahranu za svoje dete. Troškovi sahrane sigurno nisu nešto za šta su štedeli - stajalo je u apelu.

Kako su naveli, oni su neposredno pre objavljivanja apela dobili informaciju o nesreći.

Nikolina porodica, otac Slobodan, majka Danijela i sestra Tamara, došli su u Ameriku pre nešto više od dve godine i tek su počeli da žive svoj američki san.

Mlada Srpkinja Tina Tintor (23) poginula je u novembru u saobraćajnoj nesreći u Las Vegasu, kada je na nju svojim automobilom naleteo ragbista Henri Rags III.

Auto u kome je devojka bila se zapalio, te je ona živa izgorela, a s njom je stradao i njen pas. Tintorova se, isto kao i Nikola Đorđević, s porodicom iz Srbije preselila u Ameriku.

- Ona se vraćala kući kada je na nju ogromnom brzinom naleteo Rags, koji je vozio pijan - preneli su mediji.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.