AMERIČKI RAZARAČ UPLOVIO U CRNO MORE, RUSIJA ODMAH REAGOVALA: Prate ga snage Crnomorske flote!

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Jan.2019, 21:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

AMERIČKI RAZARAČ UPLOVIO U CRNO MORE, RUSIJA ODMAH REAGOVALA: Prate ga snage Crnomorske flote!

Snage Crnomorske flote Rusije počele su da prate američki razarač "Donald Kuk" odmah nakon što je uplovio u akvatoriju Crnog mora, saopštio je u subotu Nacionalni centar odbrambene uprave Ruske Federacije.

- Snage Crnomorske flote počele su da prate razarač američke vojne mornarice "Donald Kuk" odmah posle njegovog ulaska u akvatoriju Crnog mora - navedeno je u saopštenju.

Dejstva američkog vojnog broda neposredno prati stražarski brod Crnomorske flote. U saopštenju >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je navedeno da će američki razarač nadgledati elektronska i tehnička sredstva ruske flote dok god bude u zoni odgovornosti Rusije.

Razarač "Donald Kuk" je u akvatoriju Crnog mora ušao u subotu u 20.50 po moskovskom vremenu.

Prema odredbama međunarodne konvencije iz Montrea, koja reguliše prolazak turskim moreuzima za vojne brodove necrnomorskih država, vreme boravka američkog razarača u Crnom moru ne sme da premaši 21 sat, saopštio je Nacionalni centar odbrambene uprave Rusije.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Američki razarač uplovio u Crno more, prati ga ruska flota

Izvor: Nezavisne Novine, 19.Jan.2019

MOSKVA - Snage Crnomorske flote Rusije počele su da prate američki razarač "Donald Kuk" odmah nakon što je uplovio u akvatoriju Crnog mora, saopštio je u subotu Nacionalni centar odbrambene uprave Ruske Federacije.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.