AMERIČKA AMBASADA se oglasila povodom NASILJA ispred Skupštine grada: Uputili oštru poruku liderima opozicije

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Apr.2019, 19:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

AMERIČKA AMBASADA se oglasila povodom NASILJA ispred Skupštine grada: Uputili oštru poruku liderima opozicije

Ambasada SAD danas je reagovala na nasilje opozicije koje se odigralo ispred Skupštine grada Beograda, kada su pristalice Saveza za Srbiju na čelu sa Boškom Obradovićem probale da uđu u tu instituciju.

Iz ambasade su poručili da osuđuju nasilje.

- SAD osuđuju nasilje i pretnje nasiljem. Pozivamo sve da ostanu mirni i smireni dok izražavaju svoja demokratska prava na slobodu izražavanja i okupljanja - poručili su iz ambasade.

Inače, grupa pristalica >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Saveza za Srbiju danas je pokušala na silu da uđe u gradsku skupštinu ali su ih u tome sprečile zaposlene žene u ovoj instituciji.

Nakon što je lider Dveri, zajedno sa još nekoliko pristalica, sprečen da uđe u Stari dvor, oni su nastavili svoj protest ispred provocirajući okupljene dame.

U jednom trenutku, nekima od njih je čak i pozlilo a pristalice SzS su čak ometale i dolazak Hitne pomoći.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, kao i veliki deo političara i javnosti osudio je današnje nasilno ponašanje opozicije u Beogradu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.