AMERI SPREMILI MILIONE ZA BORBU SA KORONAVIRUSOM: Oglasio se Pompeo, novac ide u KRITIČNA PODRUČJA

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Feb.2020, 00:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

AMERI SPREMILI MILIONE ZA BORBU SA KORONAVIRUSOM: Oglasio se Pompeo, novac ide u KRITIČNA PODRUČJA

On je dodao da će ova pomoć biti upućena iz postojećih fondova.

SAD su spremne da izdvoje do 100 miliona dolara kako bi pomogle Kini i drugim zemljama pogođenim koronavirusom, saopštio je danas američki državni sekretar Majk Pompeo.

- Ovaj angažman, uz stotine miliona dolara koje je velikodušno poklonio američki privatni sektor, pokazuje snažno američko vođstvo u reagovanju na epidemiju - navodi se u saopštenju Pompea.

On je dodao da će ova >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << pomoć biti upućena iz postojećih fondova "i direktnim putem, kao i preko multilateralnih organizacija".

Američki predsednik Donald Tramp i kineski predsednik Si Djinping dogovorili su se ranije danas da nastave komunikaciju i saradnju dve zemlje u kontekstu borbe protiv širenja koronavirusa.

Si je u telefonskom razgovoru uveravao Trampa da Kina čini sve da obuzda novi koronavirus od kojeg je dosad umrlo skoro 640 ljudi, a nekoliko desetina hiljada obolelo.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.