ALIJEV SE OPASNO UPLAŠIO: Upućen hitan apel vojnicima, jedno više nikako ne smeju da rade! (FOTO/VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Okt.2020, 17:32

ALIJEV SE OPASNO UPLAŠIO: Upućen hitan apel vojnicima, jedno više nikako ne smeju da rade! (FOTO/VIDEO)

Dana 24. oktobra i 25. oktobra, sukobi su se nastavili duž cele linije fronta u Nagorno-Karabahu

Azerbejdžansko Ministarstvo odbrane saopštilo je da su borbene operacije nastavljene različitim intenzitetom u pravcima fronta kod Agdere, Hojavenda, Fizulija, Hadruta, Gubadlija i Lačina.

Jermenska strana je pucala na azerbejdžanske snage koristeći malokalibarsko oružje, tenkove, minobacače i haubice.

- Trupe azerbejdžanske armije, nanele su ozbiljnu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << štetu vatrom neprijatelju na teritorijama regiona Hojavend, Gubadli i Lačin, oslabile su njegov otpor i prešle na nove položaje u raznim pravcima.

- Kao rezultat granatiranja jedinica azerbejdžanske vojske jedinica jermenskih oružanih snaga smeštenih u pravcima Agdere i Hojavenda, neprijatelj je pretrpeo velike gubitke u ljudstvu.

- Poznato je da se neprijatelj suočava sa nedostatkom municije, a artiljerijsko oruđe mu je oštećeno - navodi se u saopštenju.

Prema zvaničnom Azerbejdžanu, snage Jermenije pretrpele su velike gubitke i bile su prinuđene da se povuku.

- Kao rezultat akcija azerbejdžanske vojske, veliki broj neprijateljskog vojnog osoblja, 2 tenka, 2 borbena vozila pešadije, 4 haubice D-30, 1 poljska puška 2A36 "Giatsint-B", 7 automobila bili su uništeni i onesposobljeni u raznim pravcima fronta. Objavljeni su video snimci koji prikazuju jermensku opremu koja je uništena 24. oktobra. Trenutno se borbe nastavljaju čitavom dužinom fronta. Naše trupe kontrolišu operativnu situaciju - navodi vojska Azerbejdžana.

Azerbejdžan je takođe započeo medijsku kampanju da se ne koriste mobilni telefoni i druga oprema za snimanje aktivnosti i kretanja trupa.

Ovo je u velikoj meri povezano sa optužbama za ratne zločine, snimke koje borci oružanih snaga Azerbejdžana sami postavljaju na mreže, takođe se odnosi na kontinuirane snimke sirijskih militanata koji se bore u Nagorno-Karabahu.

Fotografije apela da vojnici ne koriste mobilne telefone možete pogledati OVDE.

Iran je nedavno počeo da šalje trupe na granicu sa Karabahom, potencijalno planirajući odgovor na aktivnosti Azerbejdžana duž njega.

Reported about the same convoy a few hours ago. pic.twitter.com/8rN5R4aRJV

— CaucasusWarReport (@Caucasuswar) October 24, 2020

Prema tvrdnjama Jermenije, azerbejdžanski konvoj je navodno uništen, a postoji i video koji potkrepljuje te tvrdnje.

Još jedna azerbejdžanska bespilotna letelica takođe je uništena od Snaga odbrane Arcaha (ADA), ali nije jasno o kakvoj se bespilotnoj letelici konkretno radi.

Same Iranian military convoy spotted earlier today is now approaching the border of Azerbaijan. pic.twitter.com/RdPFcumzKK

— CaucasusWarReport (@Caucasuswar) October 24, 2020

Predstavnik jermenskog Ministarstva odbrane Artsrun Hovhanisijan prezentovao je trofej Snaga odbrane Arcaha (ADA) zaplenjen od trupa Azerbejdžana ujutru 25. oktobra.

- Trenutno se lokalne bitke vode duž cele linije fronta. Jedinice Snaga odbrane Arcaha (ADA) nastavljaju da otkrivaju i uništavaju protivdiverzantske i izviđačke grupe. Tokom noći situacija u zoni sukoba Arcah-Azerbejdžan ostala je relativno stabilna ali napeta. U nekim oblastima nastavljene su artiljerijske borbe - saopštilo je Ministarstvo odbrane Arcaha.

- Noću su azerbejdžanske oružane snage nastavile da pucaju na jermenska naselja. Artiljerija je korišćena u pravcu sela Karmir Šuka, Tagavard, Giši, Spitakašen iz okruga Martuni i sela Avetaranots iz okruga Askeran. Istovremeno, protivničke snage napale su ne samo mirna naselja, već i susedne teritorije sa šumama i poljoprivrednim dobrima. Na ovim lokalitetima nema vojnih postrojenja. Među civilnim stanovništvom nema žrtava - rekla je Državna služba za vanredne situacije u Arcahu.

Postavljanjem komentara potvrđujete da ste saglasni sa našim uslovima korišćenja i politikom privatnosti.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.