ALIGATOR KOJI SA NEBA UNIŠTAVA TENKOVE? Pogledajte šta sve može moćni HELIKOPTER K-52 (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Feb.2022, 15:53

ALIGATOR KOJI SA NEBA UNIŠTAVA TENKOVE? Pogledajte šta sve može moćni HELIKOPTER K-52 (VIDEO)

Moćna mašina opremljena sistemom koji će neprijateljima zadati mnogo problema.

Helikopter Ka-52, takozvani Aligator, dizajnirana je da uništava tenkove, oklopna i druga vozila i druge neprijateljske mete u bilo kojim vremenskim uslovima. To je letelica izuzetnih borbenih mogućnosti, velike vatrene moći i izdržljivosti. Jedan od retkih helikoptera koji poseduje katapult za pilote.

Opremljen je automatskim topom 2A42, raketama i bombama, a prvi su na svetu dobili >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << poseban komunikacijski sistem pomoću kojeg će se podaci prenositi veoma velikom brzinom. Postoji i mornarička verzija ovog helikoptera KA-52K, namenjen za nosače helikoptera tipa Mistral. Proizvodi ga ruska fabrika "Progres" i do sada je proizvedeno preko 70 primeraka kako za domaće tako i za inostrano tržište.

U videu ispod teksta možete do detalja videti karakteristike ove moćne mašine ...

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.