ALEKSANDAR JE PRAVI HEROJ: Ispunio je veliku želju roditeljima bolesne dece

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Okt.2020, 15:36

ALEKSANDAR JE PRAVI HEROJ: Ispunio je veliku želju roditeljima bolesne dece

Ovoga puta maraton nije u humanitarne svrhe

Loznički maratonac i humanista Aleksandar Kikanović krenuo je jutros na novi maraton, a ovoga puta trčaće do nekoliko manastira.

Na put, dug oko 300 kilometara, pošao je posle jutarnje službe sa platoa ispred lozničke Crkve Pokrova Presvete Bogorodice, a na istom mestu treba da bude 27. oktobra, na dan Svete Petke.

- . Međutim, javilo mi se mnogo roditelja čija su deca, nažalost, bolesna, da zapišem dečja >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << imena i u svakom manastiru gde budem stigao da ona budu pomenuta na službi. Bukvalno je ovo maraton za zdravlje dece, ali i svih nas u vreme ovog virusa koji ponovo pravi probleme - priča Kikanović.

- Na maraton krećem sa ikonom Svete Petke, specijalno urađenom kao poklon za manastir Jaši u Rumuniji gde se nalaze mošti Svete Petke, a nalaziće se u vozilu koje me prati. Ukoliko prođe pandemija i bude uslova, nameravam da na proleće trčim do Jašija tamo predam ikonu kao znak velike ljubavi našeg naroda prema najvoljenijoj srpskoj svetiteljki - rekao je maratonac pred polazak.ž

Ovoga puta Kikanović trči do manastira Lelić, Ćelije, Rača i Soko-grad, tako da narednog utorka stigne u staru lozničku crkve iz koje je i krenuo.

Inače, od početka godine ovaj Lozničanin istrčao je oko dve hiljade kilometara od Loznice do belorusko-ruske granice noseći ikonu predsedniku Putinu, ali zbog korone nije uspeo da stigne u Moskvu.

Letos je za lečenje sedmogodišnjeg Pavla Tasića prevalio deonice od Loznice do Valjeva i Valjeva do Beograda, od Valjeva do Divčibara u čast zdravstvenih radnika koji se bore sa koronom, a u avgustu je povodom godišnjice bitke na Ceru trčao i od Loznice do spomenika u Tekerišu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.