ALBANSKI PARLAMENT ODLUČIO: Poslanici glasali o rezoluciji kojom se osuđuje genocid u Srebrenici

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Jul.2022, 04:33

ALBANSKI PARLAMENT ODLUČIO: Poslanici glasali o rezoluciji kojom se osuđuje "genocid u Srebrenici"

Nacrt rezolucije podneli su vladajući Socijalisti

Skupština Albanije usvojila je Rezoluciju u kojoj se osuđuje "genocid u Srebrenici", a za nju je glasalo svih 113 poslanika prisutnih u sali.

Naziv rezolucije glasi "U spomen žrtvama genocida u Bosni", prenosi Albanijan post.

, a rezolucija jasno izražava stav Albanije u vezi kažnjavanja ratnih zločina kao i sankcionisanja država koje ih negiraju, izjavio je šef poslaničke grupe Socijalista >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Tauljant Bala.

Putem video linka albanskim poslanicima se obratio član Predsedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović koji je zahvalio na Rezoluciji.

Inicijatori rezolucije pozvali su se na tri rezolucije koje je Evropski parlament usvojio 2005, 2009. i 2015. godine.

Inicijativa je usledila nakon što je u maju odbijena rezolucija koju je podneo Salji Beriša iz Demokratske stranke. Tada je argument vladajuće većine bio da ne može da se glasa o predlogu osobe koju su SAD proglasile personom non grata.

BONUS VIDEO: Ukrajinska policija došla na nudističku plažu da uruči pozive za vojsku - golaći se razbežali

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.