ALBANSKI LOPOVI PREPOLOVILI SRPSKE ŠUME: Razbojnici posekli i pokrali više od 135.000 kubika!

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Dec.2019, 01:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ALBANSKI LOPOVI "PREPOLOVILI" SRPSKE ŠUME: Razbojnici posekli i pokrali više od 135.000 kubika!

Od početka godine do sada u ataru kuršumlijske opštine Albanci iz susedne podujevske opštine bespravno su posekli do 8.000 kubika drveta.

Albanci koriste planinski neprohodan teren da bi upali u komšijsku opštinu, a ove godine zabeleženo je i nekoliko sitnijih intervencija pripdanika vojske i policije koji su uz administrativnu liniju sa južnom srpskom pokrajionom.

Osim šume koja je ove godine bila na meti, a pripada Đumskom gazdinstvu "Toplica" na meti albanskih >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << šumokradica je i privatna šuma.

- Osim same štete pričinjene na drvetu, ekološka šteta koja se pričinjava od neplanske seče šume je višestruko veća - poptvrdila je osoba koja je dobro upućena u ovu problematiku.

Koliko je štete nanela ova bespravna seča govori i podatak da je bez ovogodišnje krađe šume, Šumsko gazdinstvo "Toplica" od 1999. godine oštećeno za više od 135.000 kubika drveta.

Šume su na ovom potezu bukvalno prepolovljenje, a reč o stablima koja su decenijama brižljivo čuvana i činila lepotu kuršumlijskog kraja.

Uz bespravne seče od strane šumokradica sa teritorije kuršumlije i okoline, ova šteta je nemerljiva, a blage kazne čine da se lopovi stalno vraćaju.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.