ALBANIJA PRVI PUT ŠALJE VOJSKU NA KOSOVO! Evo šta se krije iza ovoga poteza (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Maj.2020, 19:35

ALBANIJA PRVI PUT ŠALJE VOJSKU NA KOSOVO! Evo šta se krije iza ovoga poteza (FOTO)

Albanske vojne trupe nakon pandemije koronavirusa vratiće se u međunarodne misije, uključujući i Kosovo, objavila je ministarka odbrane Albanije Olta Džačka.

Olta Džačka je navela da su uprkos pandemiji koronavirusa vojne snage nastavile sa obukom za pripremu međunarodnih misija, te da će po prvi put komandni tim služiti u okviru snaga Kfora na Kosovu.

Džačka je najavila da će nove kopnene trupe >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << biti pokrenute sledećeg meseca u misijama u inostranstvu i da se obučavaju za službu u okviru mera protiv kovida 19.

Kopnena vojska poslaće vod iz pešadijskog bataljona kako bi služio u NATO misiji u Avganistanu, a po prvi put, komandni tim služiti u Kforu na Kosovu, navela je albanska ministarka na svom Fejsbuk nalogu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.