ALBANCI NAPALI SIRIJSKU VOJSKU: Postali su UDARNA PESNICA terorista, Kopljem SEJU SMRT u Latakiji (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Apr.2020, 16:29

ALBANCI NAPALI SIRIJSKU VOJSKU: Postali su UDARNA PESNICA terorista, "Kopljem" SEJU SMRT u Latakiji (VIDEO)

Grupa sirijskih boraca pod kišom metaka izvlači jednog pogođenog borca.

Teroristička formacija  "Džemat Alban" izvršila je napad na jednu utvrđenu tačku sirijske armije. Oni su ovaj punkt napali tako što su neopaženo privukli bestrzajni top sovjetske proizvodnje SPG-9 "Koplje", koji po svemu sudeći predstavlja njihovo omiljeno oružje, piše portal Bog Rata.

U ovom trenutku "Koplje"se često može primetiti u reportažama s Bliskog istoka. U Siriji >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << SPG-9 aktivno koriste, kako regularna vojska, tako i terorističe formacije. Široko je prisutan i u Iraku, a za vreme osmogodišnjeg rata protiv Irana koristio se za borbu protiv neprijateljskih tenkova i pešadije.

Na video snimku je vidljivo da grupa sirijskih boraca pod kišom metaka izvlači jednog pogođenog borca, koji ne daje znake života. Na ovaj napad je odgovorila sirijska armija a pretpostavlja se da i među teroristima ima gubitaka.

Ova teroristička grupa deluje u sastavu džihadističke ultra-radikalne oružane grupe "Hajat Tahrir Aš-Šam", koja na pozicije regularne vojske napada u sadejstvu sa grupom Huras Ad-Din (tačnije Al-Kaida 2.0 u Siriji).

Pretpostavka je da ova grupa u svom sastavu ima oko 120 etničkih Albnaca, i još par desetina albanskih terorista koji su raštrkani u nekoliko ekstremističkih organizacija koji deluju na prostoru Sirije.

Radi se o militantnima salafijskog usmerenja.Od naoružanja koriste široku paletu različitih automatskih pušaka i snajpera, gde ima i onih velikog kalibra (trofejne puške AM-50 Sayyad, Steyr SSG 69 itd.). U poslednje vreme primetno je ojačavanje ovog odreda sa artiljerijskim sredstvima za vatrenu podršku. Pretpostavka je da ova grupa ima i sopstveni park vozila za transport i vatrenu podršku u broju od desetak jedinica.

Više o situaciji u Siriji možete pročitati OVDE

Pogledajte rezultate

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.