ALBANSKA KOALICIJA POBEDILA NA IZBORIMA: Arifi postaje predsednik Bujanovca, predočio plan upravljanja (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Jul.2020, 21:11

ALBANSKA KOALICIJA POBEDILA NA IZBORIMA: Arifi postaje predsednik Bujanovca, predočio plan upravljanja (FOTO)

Albanske političke stranke već su zaključile Sporazum o zajedničkom upravljanju u gradu u pčinjskom okrugu

Lokalnu vlast u opštini Bujanovac vršiće koalicija svih albanskih stranaka koje imaju odbornike u Skupštini opštine, objavio je na Fejsbuku Nagip Arifi i dodao da će on biti predsednik te opštine.

Arifi je napisao da je 2002. godine izabran za prvog albanskog predsednika opštine Bujanovac i ocenio da je 2020. godina istorijska, jer je, kako je naveo, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << potpisan sporazum svih albanskih stranaka koje imaju odbornike o zajedničkoj lokalnoj vlasti.

Vršilac dužnosti ministra za Evropu i spoljne poslove Albanije Gent Cakaj ocenio je da je sporazum albanskih političkih predstavnika u opštinama na jugu centralne Srbije, Preševu, Medveđi i Bujanovcu o zajedničkoj vlasti u Bujanovcu značajan jer će, kako tvrdi, Albanci vladati sami u Bujanovcu i neće zavisiti ni od koga.

- Albanske političke stranke već su zaključile Sporazum o zajedničkom upravljanju u Bujanovcu. Ovo je skoro najznačajnije dostignuće koje smo zajedno postigli u Dolini. Bujanovcem će Albanci pravilno upravljati i neće zavisiti ni od koga drugog, osim albanske većine - rekao je Cakaj.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.