ALARMANTNO U LIBIJI: Turska poslala specijalce i vojnu tehniku!

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Dec.2019, 01:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ALARMANTNO U LIBIJI: Turska poslala specijalce i vojnu tehniku!

Turska je poslala u Tripoli specijalne snage, savetnike i vojnu tehniku, javlja "Al Arabija", pozivajući se na neimenovane izvore.

Vlada nacionalnog jedinstva Libije zatražila je ranije od Turske vojnu pomoć.

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan je izjavio da Ankara ne smatra komandanta Libijske nacionalne armije Halifu Haftara zakonitim liderom.

Kako je saopštio komandant >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ratne flote Libije admiral Faradž Mahdaui, general Haftar je naložio da se potapaju turski brodovi.

Ruski predsednik Vladimir Putin razgovarao je danas telefonom sa nemačkom kancelarkom Angelkom Merkel o zaoštravanju situacije u Libiji.

Oni su se složili da se ne sme dozvoliti dalja eskalacija situacije i da treba pokrenuti dijalog.
Pogledaj vesti o: Libija,   Tripoli,   Vladimir Putin

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Erdogan traži preseljenje milion izbeglica na sever Sirije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Dec.2019

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan izjavio je danas da bi trebalo da se milion sirijskih izbeglica, na dobrovoljnoj bazi, preseli u "zonu mira" na severu njihove zemlje, u "veoma kratkom vremenskom periodu"..."Moramo da pronađemo formulu da omogućimo izbeglicama koje su putovale u Tursku da budu...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.