AKO ZALUTATE NA PLANINI POSLUŠAJTE SAVETE GORSKE SLUŽBE! Morate dati sve od sebe da preživite

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Jan.2021, 23:45

AKO ZALUTATE NA PLANINI POSLUŠAJTE SAVETE GORSKE SLUŽBE! "Morate dati sve od sebe da preživite"

U poslednje vreme, nekoliko osoba je zalutalo a potrage su ponekad bile duge, mukotrpne i dramatične

Marko Brzaković, spasilac Gorske službe spasavanja dao je savet svima onima koji se usude da krenu nepoznatim planinskim stazama, ili koji nesrećnim slučajem zalutaju u planini.

- U toj situaciji je najbitnije ostati pribran, da se ne preda, imati na umu šta sve može da se desi da pomoć neće doći u rekordnom roku i da vi morate dati sve od sebe da preživite. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Ta varijanta da ljudi ostanu u mestu i da čekaju pomoć otpada, pomoć će stići, ali pre svega moramo da pomognemo sami sebi - objašnjava on.

Primer za adekvatno reagovanje Marko je naveo poslednji slučaj izgubljenog mladića, koji je preživeo samo zahvaljujući tome što se 16 sati neprekidno kretao.

- U svakom slučaju neophodno je da se osoba kreće, ako ne u nepoznatom pravcu, onda da pokuša da se vrati onim putem kojim je došla. Da nađe neku tačku koju poznaje, da obraća pažnju i vodi računa o okolini kako bi i nama mogao da pomogne, kako bismo i mi lakše otkrili gde se osoba nalazi - kaže spasilac GSS.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.