Izvor: Blic, 14.Jan.2018, 08:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"AKO NE DOĐEM, UMREĆE" Svakog dana pređe 70 kilometara da bi ispunio PLEMENITU MISIJU, a onda je stiglo IZNENAĐENJE (FOTO, VIDEO)

U današnje vreme teško je pronaći čoveka u ljudima, ali Patrik Mvalua, farmer iz Kenije, zasigurno je jedan od njih.

Ovaj farmer prelazi više od 70 kilometara da bi napojio žedne divlje životinje. Kaže da je na ovu plemenitu ideju došao kada je shvatio da zbog klimatskih promena nema više kišnih dana kao nekada:

- Nemamo više toliko kiša kao nekad. Počeo sam da donosim životinjama vodu, jer sam pomislio kako će umreti ukoliko to ne uradim.

Količina >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << vode koju dopremi do pojilišta u divljini na nedeljnom nivou iznosi oko 12.000 litara.

Ono što mu donosi osmeh na lice jeste i činjenica da su divlje životinje počele da prepoznaju njegovu plavu cisternu i da su često već u "redu" za vodu kad on stigne na pojilište.

- To me je iznenadilo. Kada sam stigao jednog dana, video sam da me čekaju, oduševio sam se - dodaje Patrik.

- Uopšte nema vode, pa životinje u potpunosti zavise od ljudi. Ako im ne pomognemo, umreće kao što je bio slučaj kada smo imali veliku sušu 2009. godine. Oduvek sam hteo da im pomažem, i sada sam našao sebe u ovoj misliji - govori Patrik i dodaje da je jako važno da se još ljudi i organizacija uključi u ovaj projekat.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.