AKCIJA ŽANDARMERIJE NA JUGU SRBIJE: Uhapšena velika grupa TRGOVACA LJUDIMA

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Sep.2019, 16:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

AKCIJA ŽANDARMERIJE NA JUGU SRBIJE: Uhapšena velika grupa TRGOVACA LJUDIMA

Vozili migrante do Beograda

Po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal, Žandarmerija i policija u Vranju uhapsile su osmoro osumnjičenih da su kao članovi organizovane kriminalne grupe izvršili krivično delo nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi.

U saopštenju MUP-a se navodi da su uhapšeni T. R. (24), koji se sumnjiči da je organizator, zatim R. V. (44), L. I. (20), R. R. (22), L. Dž. (21), Lj. R. (19), P. I. (42) i D. N. (22), dok je >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << za isto krivično delo osumnjičen i Ð. F. (25) koji je uhapšen ranije i nalazi se u pritvoru u Nišu.

Sumnja se da su pripadnici ove kriminalne grupe od februara do maja organizovali prihvat iregularnih migranata koji su na nedozvoljen način iz Severne Makedonije ušli u Srbiju, kao i da su omogućili njihov nedozvoljen boravak na teritoriji Preševa i tranzit do Beograda.

Oni su, kako se sumnja, za te radnje od migranata uzimali novac, koji su međusobno delili.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal, navodi se u saopštenju.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.