AKCIJA PROTIV ISLAMISTA: Specijalne jedinice poslate u Irak da uhapse ili ubiju Bagdadija!

Izvor: SrbijaDanas.com, 31.Maj.2019, 01:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

AKCIJA PROTIV ISLAMISTA: Specijalne jedinice poslate u Irak da uhapse ili ubiju Bagdadija!

Jedinice britanske Specijalne vazdušne službe (SAS) poslate su u Irak kako bi izvršili misiju ubijanja ili hapšenja lidera Islamske države Abu Bakr el Bagdadija.

Oko 30 pripadnika SAS-a i specijalne jedinice Mornarice Velike Britanije udružilo se sa američkim specijalnim snagama, nakon samoubilačkih napada u Šri Lanki, u kojima je 21. aprila ubijeno 253 ljudi. Britanskim i američkim snagama pomoći će i iračka specijalna "Zlatna divizija".

Nakon nekoliko izveštaja >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << o Bagdadijevoj smrti, mnogi listovi su 29. aprila objavili audio-snimak na kojem se, navodno, čuje njegov glas. Bagdadi se u javnosti pojavio samo jednom - u Mosulu 2014. godine, kada je proglasio "kalifat" u Iraku i Siriji.

SAD su ponudile 25 miliona dolara za informaciju koja će dovesti do hapšenja ili ubistva Bagdadija.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.