ADA CIGANLIJA KRCATA I RADNIM DANIMA: Evo šta Beograđani kažu o poštovanju mera na plaži i u vodi

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Avg.2020, 18:23

ADA CIGANLIJA KRCATA I RADNIM DANIMA: Evo šta Beograđani kažu o poštovanju mera na plaži i u vodi

Iako je radni dan, mnogi su i danas pokušali da se rashlade i spas od vrućine potraže na "beogradskom moru"- Adi Ciganliji.

Neki od posetilaca  rekli su da se trude da poštuju mere, kako na plaži, tako i u vodi, što se razmaka tiče, ali i mere dezinfekcije i druge higijenske mere, pa se nadaju da je tako smanjena mogućnost od širenja korona virusa.

PR JP " >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Ada Ciganlija" Maja Pavlović kaže da je tokom vikenda bilo mnogo više posetilaca, ali da ih ima i danas i da je primetno da se trude da drže odgovarajući razmak na kupalištu.

- Učinili smo sve što je do nas, apelujemo na posetioce da se pridržavaju mera, istakli smo napismeno šta sve treba da poštuju, a na pola sata na razglasu emituje se poruka da se češće dezinfikuju ruke, da se posetioci tuširaju pre i posle ulaska u vodu, u toaletima smo postavili dezobarijere i sve sto je do nas da preventivno delujemo - rekla je Pavlović.

Ističe da je plaža na Adi dovodljno dugačka da svako može naći mesto i da se posetioci rasporede kako ne bi bili zbijeni.

- Preporuke da se ostane u zemlji verovatno su doprinele tome da poseta Adi bude ovako velika - rekla je Pavlović.

Penzionerka Slavica Rašić kaže da na Adu najčešće dolazi sama i da veoma vodi računaa da ne bude u gužvi već izdvojena.

- Pazim na higijenu, redovo dezinfikujem i perem ruke, obavezno se tuširam pre i posle ulaska u vodu... Osim toga trudim se da se zdravo hranim, pijem vitamine i nadam se da će me korona virus zaobići - priča ova Beograđanka.

Penzioner Janko kaže da ga kupanje i boravak na Adi Ciganliji opuštaju, ali da je istovremeno svestan rizika.

- Trudim se da poštujem sve mere, izbegavamo veće gužve, na Adu dolazim biciklom i slažem se sa time da je važno da pazimo jer je opasnost na svakom mestu. Trudim se da ne budem opterećen, ali sam svestan svih rizika - kaže ovaj penzioner.

Ovakva mesta važna su i zbog rekreacije koja je takođe bitna za zdravlje, voda je fantastična i trudim se da svakodnevno plivam, priča Janko .
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Na Gradskom bazenu ne poštuju mjere zaštite

Izvor: SandzakPress.net, 04.Avg.2020, 13:03

Sezona kupanja na Gradskom bazenu u Novom Pazaru počela je uz primetno nepoštovanje pojedinih pravila koja su za ovakva mjesta propisana zbog epidemije korona virusa. Na ovom kupalištu trenutno nema razmaka između ležaljki od dva metra, a nije primetna ni socijalna distanca. Održavanje fizičke...

Nastavak na SandzakPress.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.