5 najpoznatijih kobasica na svetu!

Izvor: Vesti-online.com, 15.Sep.2018, 01:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

5 najpoznatijih kobasica na svetu!

U susret Oktoberfestu predstavljamo vam najbolje vrste kobasica na svetu. Ponašajte se kao Nemci i isprobajte nekoliko različitih vrsta.

Ove bavarske bele kobasice prave se od teletine i dimljene svinjske slanine uz dodatak svežeg bilje, limuna i začina. Tradicionalno se jedu sredinom prepodneva sa slatkim integralnim senfom i perecama.

Postoji mnogo varijacija ovih nemačkih kobasica ali najčešće imaju ukus pavlake, jaja, oraščića i đumbira. Ako uz njih dodate >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << i zdelu salate od krompira, dobićete kompletan obrok.

Iako teletina i svinjetina preovlađuju, u ovim kobasicama se mogu naći i druge vrste mlevenog mesa. Mogu biti začinjene biberom i paprikom. Gastro eksperti preporuču da ih jedete sa pikantnim papričicama iz turšije, prženim lukom i ljutim senfom.

Ovo su najčešće izrazito začinjene kobasice od svinjetine i teletine, s većom količinom belog luka. Obično su dimnjene, a najukusnije su kad se naseckaju i skuvaju sa pasuljem, uz dodatak kisele pavlake i mladog luka.

Ove začinjene kobasice često se služe prelivene kečapom i obilno posute karijem. To je podsećanje na raznovrsnu paletu začina koji su uticali na nemačku kuhinju.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.