26 radioaktivnih gromobrana uklanjaju početkom 2020.

Izvor: B92, 10.Dec.2019, 18:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

26 radioaktivnih gromobrana uklanjaju početkom 2020.

Na sednici Veća grada Niša najavljeno je uklanjanje 26 zaostalih radioaktivnih gromobrana u prvoj polovini naredne godine.

Sekretar Sekretarijata za zaštitu životne sredine Ivana Krstić najavila je na današnjoj sednici Veća grada Niša da će 26 zaostalih radioktivnih gromobrana u tom gradu biti uklonjeno u prvoj polovini naredne godine.

Ona je kazala da će grad Niš snositi kompletne troškove uklanjanja gromobrana koji se nalaze na 18 lokacija.

"Programom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koji je uradio Sekretarijat, a usvojilo Gradsko veće predviđeno je 15 miliona dinara za uklanjanje gromobrana i postavljanje nove gromobranske mreže. Objekte nećemo ostaviti bez gromobranske zaštite, a stambene zgrade i ustanove neće imati nikakve dodatne troškove", izjavila je Krstićeva.

Prema njenim rečima, grad Niš je još 2000. godine doneo odluku o uklanjanju radioaktivnih gromobrana, ali odluka nikada nije realizovana.

Krstićeva je dodala da će stari radioaktivni gromobrani biti prebačeni u depo Instituta za nuklearne nauke "Vinča".

Veće grada Niša danas je usvojilo odluku o uklanjanju radioaktivnih gromobrana na teritoriji grada.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.