10.000 evra i nestaju ustaše

Izvor: B92, 22.Jun.2021, 13:38

"10.000 evra i nestaju ustaše"

Zagreb -- Advokat Anto Nobilo rekao je da nije video predložene izmene Krivičnog zakona o zabrani ustaških simbola, ali tvrdi da ih u Hrvatskoj svakako treba zabraniti.

Dodao je da su "ustaše nestale" od kada Austrija primenjuje prekršajnu kaznu od 10.000 evra.

"Austrijanci su napravili prekršajnu kaznu od 10.000 evra i nestale su ustaše. U prvom naletu je bilo prekršaja, ali nakon toga više ne. Što se tiče Austrijanaca, Blajburg je rešena stvar", naveo je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Nobilo za hrvatske medije, prenosi Tanjug.

Ljudi su, ističe, umorni od svega toga, a država je ta koja treba da podvuče crtu. HOS, koji u svom amblemu ima ustaški poklič "za dom spremni" je, smatra Nobilo, mistifikacija problema, a ne problem.

Prema njegovim rečima, Komisija koju je oformio Andrej Plenković stvorila je problem i na mala vrata otvorila mogućnost da se koristi poklič „za dom spremni“.

"Premijer je formirao Komisiju i to što su oni napravili po meni je skandal. Nisu istorijski istraživali šta je bio HOS. Da jesu, shvatili bi, kao što je i Franjo Tuđman shvatio, da je HOS bio opasnost za Hrvatsk", naveo je, između ostalog, Nobilo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.