1 od 5 miliona: Podrška protestu raste, tražena ostavka Vučića

Izvor: B92, 27.Jan.2019, 00:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

1 od 5 miliona: Podrška protestu raste, tražena ostavka Vučića

Hiljade građana osmu subotu za redom protestuje u Beogradu protiv aktuelne vlasti. Tražena i ostavka predsednika Vučića.

Protest "1 od 5 miliona" održao se u Beogradu osmu subotu za redom.

Protesti podrške održani su i širom Srbije. Pisma podrške građanima uputilo je više od sto fakultetskih profesora i advokata.

Više hiljada ljudi u Beogradu je tražilo ostavku predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Ostavka predsednika tako je još >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << jedan od zahteva za ostavkama i smenama - na listi su i ministar unutrašnjih poslova Stefanović, ali i glavni i odgovorni urednik RTS-a Dragan Bujošević, kao i urednik RTS-a Nenad Lj. Stefanović.

Nezadovoljstvo stanjem u medijima demonstranti su ovog puta iskazali konkretnije - ulazna vrata dnevnog lista Politika, kao i RTS-a, izlepljena su nalepnicama ružičaste boje i trakama sa natpisom "cenzurisano".

Pripremio Stefan Veselinović

Izvor: BBC News na srpskom

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.