Најбољи начини за чување брашна, шећера и других састојака за колаче

Izvor: GradskeInfo.rs, 06.Feb.2023, 18:00

Најбољи начини за чување брашна, шећера и других састојака за колаче

Ако волите да кувате, велике су шансе да уживате у залихама потребних састојака. Остава пуна брашна, шећера, квасца и разних додатака омогућава вам да за трен ока испечете два листа колачића, направите двослојну торту или мафине, списак је дугачак. Али као што је важно имати све >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << потребне састојке код куће, једнако је важно и правилно их складиштити. Фото: Pixabay/kaboompics Да се ​​храна не би покварила и да би увек била при руци, заиста се исплати правилно складиштити, као што су брашно, шећер и со. Неопходне за колаче и десерте је неопходно држати на хладном и тамном месту и добро затворене. На овај начин ћете им продужити рок трајања, али и спречити да у последњи час, када приметите да је нешто покварено, трчите до продавнице.
Брашно Вишенаменско брашно је најбоље држати у херметички затвореној посуди на собној температури, а нагласак је на речи „херметички“. Наиме, након отварања брашна није довољно једноставно пресавити ивице кесице и тако је одложити. Брашно је најбоље пребацити у посуду са херметичким поклопцем и тако ћете избећи најезду штеточина у кухињи. Нема потребе да га чувате у фрижидеру или замрзивачу, суво окружење је заправо најбоље за његово дуготрајно складиштење. Друге врсте брашна, укључујући интегрално пшенично и друга алтернативна брашна, знатно су мање стабилне од универзалног брашна. Ове врсте лакше ужегли, па свакако треба пазити да их не држите на вишим температурама. Такође, због краће стабилности, препоручљиво је обратити посебну пажњу на рок трајања. Такве врсте брашна, посебно оне добијене од ораха, бадема и других орашастих плодова, чак се препоручује да се држе у замрзивачу.
Шећер Шећер се најбоље чува на собној температури у херметички затвореној посуди. У гранулираном шећеру се могу формирати грудвице, али се лако могу разбити мутилицом или виљушком.
Смеђи шећер је посебно склон стврдњавању и мораћете да га омекшате пре вагања и употребе. У посуду са шећером можете ставити парче јабуке или хлеба, јер ће ослободити влагу и спречити да се стврдне. Такође можете ставити смеђи шећер у стаклену посуду и пећи у микроталасној са другом стакленом посудом напуњеном водом – влага би требало да омекша за мање од једног минута (проверавајте у интервалима од 20 секунди да бисте избегли прегревање).
Шећер у праху је најбоље чувати на собној температури, све док је у херметички затвореној посуди. Иако има додат кукурузни скроб као средство против згрушавања, можда ће бити потребно мешати или просијати да би се уклониле грудвице.
Прашак за пециво и сода бикарбона Прашак за пециво и соду бикарбону треба чувати на собној температури, даље од топлоте и светлости. Најбоље је држати соду бикарбону у херметички затвореној посуди, а не да је користите из отворене кесе. И шта год да радите, немојте користити онај који сте отворили и ставили у фрижидер да испечете торту, чак и ако вам треба само једна или две кашичице. Наиме, отворено паковање соде бикарбоне је одличан начин за упијање непријатних мириса, па не би било добро ни за припрему хране.
Екстракта ваниле Чувајте екстракте попут ваниле или бадема на собној температури, даље од топлоте и светлости. Нема потребе да их држите у фрижидеру чак и након отварања.
Чоколада за кување Чоколаду за кување, чоколадне мрвице и капи потребне за припрему посластица чувајте у херметички затвореним посудама на хладном месту и што даље од извора светлости. Наравно, и што даље од љубитеља слатког који би могли да поједу ваше залихе.
Kada je nastala topla čokolada? Njeni počeci sežu u daleku prošlost

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Најбољи начини за чување брашна, шећера и других састојака за колаче се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.