Ове намирнице не смете да једете на празан стомак

Izvor: GradskeInfo.rs, 04.Okt.2022, 18:01

Ове намирнице не смете да једете на празан стомак

Да ли вам често сметају звуци које производи ваша црева? Да ли сте се икада запитали зашто доручак понекад иде добро, и зашто понекад ваше варење ради као сат?  Фото: Pixabay/RyanMcGuire Ако понекад или често имате проблема са стомаком и варењем, покушајте да избегавате ове намирнице на >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << празан стомак!
Сирово поврће Сирово поврће је здраво и богато витаминима и минералима. Међутим, не препоручује се за доручак јер је сирово поврће прави изазов за варење, посебно када га конзумирате на празан стомак.
Јогурт Ако имате осетљив стомак, доручак који укључује јогурт можда ће вам бити тешко да одустанете. Наиме, јогурт садржи здраве млечне бактерије које, нажалост, не доспевају у црева јер их празан стомак својом киселином убија.
Шта помаже? Довољно је да поједете неколико орашастих плодова, парче авокада или кашичицу пахуљица, само да вам стомак не буде празан.
Банана Банана на празан стомак нагло подиже ниво шећера у крви, али и веома брзо опада. То може довести до изненадних напада глади током дана.
Агруми Чаша свеже цеђеног сока од поморанџе? Звучи здраво, али на празан стомак може изазвати жгаравицу. Једини изузетак је вода помешана са лимуном јер је лимунов сок прилично разблажен.
Šta se može dogoditi vašem organizmu ako jedete previše mesa?

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Ове намирнице не смете да једете на празан стомак се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.