Vesić: Đilas se ponaša kao veliki bahati brat

Izvor: RTS, 24.Sep.2018, 17:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vesić: Đilas se ponaša kao "veliki bahati brat"

Član Predsedništva Srpske napredne stranke Goran Vesić poručio je bivšem gradonačelniku Draganu Đilasu da je lako izdavati saopštenja i ponovo ga pozvao da izađe sa njim na TV duel "pa da građani iz prve ruke čuju kako se Đilas bogatio i krao".
"Ja sam spreman i ponovo ga pozivam da bira televiziju na kojoj će izaći >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << na duel. Kao medijski magnat on može da izabere televiziju, voditelja i termin, ako ništa drugo nek uzme onu svoju N1 televiziju, tu može sigurno da organizuje duel, pa da onda građanima Srbije priuštimo da iz prve ruke čuju kako se bogatio i krao u Srbiji", rekao je Goran Vesić novinarima na Trgu Nikole Pašića. 

Vesić je istakao da je Dragan Đilas u prošlom sazivu Skupštine grada bio odbornik poznat po tome da je došao samo na prvu sednicu i više od četiri godine ni na jednu, a da je za to vreme redovno uzimao novac od Skupštine grada.
"U ovom sazivu Dragan Đilas je, moram da priznam, počeo da dolazi na sednice Skupštine grada, ali vidim da ima dovoljno vremena i da je dokon pošto jedino čime se bavi i što mu je osnovna kritika rada Skupštine grada ko se koliko pojavljuje u medijima", rekao je Vesić i dodao da Đilas ima dovoljno vremena da "se time bavi pošto je postao milioner u prošlom sazivu i obezbedio i svoje čukun unuke, pa može da sedi kući, gleda TV kanale i vodi računa ko se gde pojavio".
"Pošto Đilas meri ko se koliko od gradskih funkcionera pojavio u medijima želim da ga razočaram da ćemo se svi još više pojavljivati jer mi radimo i imamo šta da pokažemo. Iza nas je ogroman posao koji smo uradili, od 'Beograda na vodi' do više stotina dečijih igrališta i pokretanja projekata koji su decenijama stajali zapušteni kao što su nova železnička stanica, nova autobuska stanica, izgradnja obilaznice oko Beograda, izmeštanje Savskg mosta", naveo je Vesić.
Vesić se "izvinio" Đilasu što sadašnji gradonačelnik, kaže, nije kao on oteo parcelu u Pionirskom gradu koja je namenjena za rekreaciju dece i omladine i napravio kuću Velikog brata na čemu se, tvrdi Vesić, lično obogatio nekoliko miliona evra i uveo rijalitije u Srbiju.
"Mi se izvinjavamo Draganu Đilasu što kao on ne naplaćujemo roditeljima dva puta višu cenu za vrtiće gde je uzeo roditeljima oko 30 miliona evra za šta je moglo da se sagradi oko 15 vrtića. Mi se izvinjavamo Đilasu što kao on, naš gradonačelnik na početku mandata nije prijavio ušteđevinu od 70.000 evra, ženinu kuću na Dedinju i automobil, a na kraju mandata 24 miliona evra u nekretninama, što govori o tome kako se ponašao kao gradonačelnik", istakao je Vesić.
Vesić se Đilasu "izvinio" i za to "što sadašnji gradonačelnik ne trguje sekundama sa sopstvenim preduzećem kao što je Đilas radio sa Studiom B".
Kako je rekao, Studio B je bilo gradsko preduzeće čiji je osnivač bila Skupština grada, koja je, kaže, birala Dragana Đilasa koji je "prodavao sekunde Studiju B po višestruko višim cenama nego što se to dešavalo kasnije".
"Mi se izvinjavamo Draganu Đilasu što kao on, naš gradonačelnik nema firme koje su od trenutka kada je došao na vlast napravile profit koji je veći nekoliko hiljada puta, što je napravio obrt od 180 miliona evra i zaradio 50 miliona evra. Mi se izvinjavamo se Đilasu i što naš gradonačelnik nije bahati veliki brat kao što je bio on", naglasio je Vesić.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.